MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Dramatyczna akcja na basenie w Bydgoszczy. Uratowany 52-latek dziękuje policjantowi

NOWE
Dramatyczna akcja na basenie w Bydgoszczy. Uratowany 52-latek dziękuje policjantowi

Targowisko Gniezno. Są pierwsze wiśnie i maliny. Czereśnie i truskawki tanieją

TYLKO U NAS
Targowisko Gniezno. Są pierwsze wiśnie i maliny. Czereśnie i truskawki tanieją

Polecamy

Urodziłaś się w tym dniu? Jesteś prawdziwą szczęściarą

Urodziłaś się w tym dniu? Jesteś prawdziwą szczęściarą

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Brzmi groźnie, ale nie musi taka być. Czym jest artroskopia kolana, którą miał Milik

Brzmi groźnie, ale nie musi taka być. Czym jest artroskopia kolana, którą miał Milik